Alla inlägg den 21 mars 2013

Av Ulrica Karlsson - 21 mars 2013 22:22

Jag vill börja dagens inlägg med att be er skänka tanke/styrka/en bön (helt fritt att välja efter uppfattning) till de som var inblandade i krocken i Ålem. Tänk på de som vakar vid sjukhusbäddar, de som kämpar för sina liv och de som fick ge upp kampen om livet på plats och deras anhöriga.


Det har varit två intesiva dagar med en sjuk närstående och en opererad Make. Min kära Make är en riktig hårding (vilket ni som känner honom vet) så att se honom först ligga på uppvaket på sjukan och sedan ha ont som bara den har varit hemskt. Jag har stor respekt för honom då han klarade av att följa mig på min resa utan att vackla ett steg. Det går inte att förstå vad han har gått igenom. Men ska man vara gift med mig så krävs ett psyke av stål och det har han.

Nu mår han bättre i varje fall och hasar runt i sin vinröda morgonrock, påfallande lik Hugh Hefner.



Det går lite prat bland de hästburna individerna i byn om möjligheten att anlägga ett ridhus i Fårbo. Vi i Laggårn (som stallägaren och jag säger om stallet där Tant Brun bor) har pratat en del om det. Tog ett snack med mitt lastbilskörande vännina om det och hon är rätt sugen på det hon med. Så nu slänger jag ut en krok till er i ridbrallor runt omkring Fårbo. Vad säger ni om ett möte där vi kan sätta oss och gnugga geniknölarna? Lämna en kommentar, slå mig en signal, knacka på min dörr eller stoppa mig i affären och ge en åsikt. Vi kan ju alla slå oss ner om spåna om idé i varje fall!


När jag ändå är inne på spånande så köpte jag en ny sorts strö till Tant Brun idag, någon sorts klipp halm. Jag lyckades att lyfta in ströbalen i bilen alldeles själv! Jag blev så jäkla glad över det så att jag gick in igen på Djur och Natur med armarna i segergest och ropade:

- Jag kunde själv!

Personalen såg precis lika glada ut som jag. Om det var för att jag har blivit starkare eller för att de inte behöver lyfta lika mycket åt mig vet jag inte. Men om jag känner dom rätt så är det nog det förstnämnda som de gladdes åt!

Tant Brun är ju som bekant ett enormt födgeni så hon var mycket förvirrad i sin box idag. Ströet luktade mat med gick inte att äta. Hon gick runt i boxen likt en drever och luktade länge och väl. För säkerhetsskull så åkte jag upp på kvällen igen bara för att se så jag inte hade en proppmätt häst i en box utan strö.


Och sist av allt: Kör försiktigt allihop!



Ovido - Quiz & Flashcards